Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najbolje hrvatske fotografije okom stranca

24.07.2013.

21:23

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

'Hrvatska fotografija okom Petera Knappa' naziv je izložbe što je otvorena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Koncept izložbe potpisuje ugledni fotograf Peter Knapp, suradnik časopisa The Sunday Times te modnih magazina Voguea, Sterna ili Ellea, za koji je godinama radio i kao umjetnički direktor. Izbor radova za izložbu Knapp je pripremio u suradnji s dr. Marijom Tonković, muzejskom savjetnicom i voditeljicom Zbirke starije fotografije Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba.

Izložba je pregled hrvatske fotografije od 1930-ih do danas, predstavljajući odabrane radove Đure Janekovića, Toše Dabca, Milana i Slavke Pavić, Mladena Tudora, Ivana Faktora, Marka Ercegovića, Jelene Blagović i Borisa Cvjetanovića.

U izložbu je uključen i izbor od šesnaest filmova iz HTV-ovog serijala Fotografija u Hrvatskoj, koji dopunjava paletu autora i fenomena iz povijesti i suvremenosti hrvatske fotografije.

Izložba je prvotno predstavljena u sklopu Festivala Hrvatske u FrancuskojCroatie, la voici u Cité nationale des arts u Parizu, u listopadu prošle godine. U riječkom MMSU-u ostat će dostupna do kraja kolovoza.

Poslušajte što je o izložbi Gloria Fabijanić Jelović doznala od Iva Matulića iz MMSU:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.