Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najbolje od opere sa svjetskim zvijezdama: Jo i Gallo na Ljetnoj

19.07.2016.

17:46

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koncert "The best of Opera" vrhunac je ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći. Pod dirigentskim vodstvom mađarskog maestra Tibora Boganyia, uz svjetske zvijezde Sumi Jo i Lucia Galla, nastupit će i dvoje mladih solista, riječka mezzosopranistica Ivana Srbljan i slovenski tenor Aljaž Farasin.

"The best of Opera", srijeda 20. srpnja u 21:30, Ljetna pozornica u Opatiji - ovo je povijesni tjedan za Operu i orkestar riječkog HNK Ivana pl. Zajca, jer do sada nisu nikada surađivali s ovakvim super zvijezdama kao što su korejska koloraturna sopranistica svjetskog ugleda Sumi Jo i svjetski poznati talijanski bariton Lucio Gallo, rekao je intendant Marin Blažević.

Sumi Jo je prije tri godine bila u Hrvatskoj kao turist, a nastup u Opatiji bit će njen umjetnički debi u našoj zemlji. Kaže da je veliko je zadovoljstvo dijeliti pozornicu sa starim prijateljem Luciom Gallom i s dvoje zaista iznimnih mladih pjevača, a maestra Boganyia nazvala je anđelom čuvarom.

Bariton Lucio Gallo redoviti je gost vodećih svjetskih opernih kuća i koncertnih dvorana, a podsjetio nas je da je operno pjevanje počeo studirati s 21 godinom. Prije toga, kaže, mrzio je operu i bio fan Glena Millera i Franka Sinatre.

Dirigent iz Mađarske Tibor Boganyi pohvalio je izvrsnost glazbenika riječkog opernog Orkestra usporedivši njihov umjetnički doseg s Londonskom filharmonijom. 

Na programu koncerta su najpoznatije arije iz opera "Otello", "Don Giovanni", "Tosca", "Norma", "Rigoletto" i drugih. Poslušajte što kažu gosti uoči nastupa u Opatiji: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.