Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najduži kratki film "Govornica" u utorak premijerno u Art-kinu Croatia

15.04.2017.

13:02

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Što je sve potrebno za napraviti jedan dobar kratkometražni igrani film? Puno entuzijazma, samoorganiziranja, skoro dvije godine osmišljavanja i rad u dosta zahtjevnim uvjetima. Sve to odnosi se i na najduži kratki film "Govornica", čija je premijera u Art-kinu Croatia u utorak 18. travnja.

U 26 i pol minuta filma Govornica, zapravo SF drame, stane zanimljiva komunikacija dvoje ljudi koji baš tom komunikacijom spoznaju jedan drugoga i život im postaje... Nećemo otkrivati dalje, i sami ćete vidjeti ako u utorak u 19 sati dođete u riječko Art-kino Croatia.

Na filmu je radilo tridesetak ljudi. Režiju potpisuje Dino Kos, a produkciju Udruga Aion ProdukcijaFinanciranje Govornice s 13 tisuća kuna pomogao je Studentski kulturni centar Rijeka, partneri su bili i Blank_filmski inkubatorMultimedia Skay i Art-kino Croatia, a sponzori Grad Rijeka, Rijeka promet, Festival Opatija te Nauticon.

Poslušajte što o projektu kaže voditelj Studentskoga kulturnog centra Zoran Baljak, jedan od (malobrojnih) glumaca Frano Barunčić te režiser i potpisnik scenarija Dino Kos:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.