Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon dugog pljeska, publika je dobila još dva izvrsna dodatka

11.11.2020.

11:22

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Diana Grubišić Ćiković (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka))

Diana Grubišić Ćiković (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka))

Foto: - / -

Na četvrtom i posljednjem koncertu "Glazbene Rijeke", riječkoj publici se sinoć u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog Primorja u Rijeci predstavila harfistica Diana Grubišić Ćiković s prijateljima, koja je ovim koncertom obilježila 30 godina umjetničkog rada.

Ambijentalna atmosfera prepuna pozitivne energije ispunjavala je prostor Mramorne dvorane okupan bisernim zvucima harfe pod vještim i elegantnim prstima Diane Grubišić Ćiković u prvoj izvedbi, Surianijevoj "Partiti za solo harfu", u kojoj se izražajna dinamika i emotivnost glazbenice slikovito pokazala kroz svaku notu.

Raznovrsno i zvukovno zanimljivo bio je sastavljen daljnji program. Violina i harfa, flauta i harfa, dvije harfe i za kraj svi izvođači u Ibertovom djelu - Dva interludija za flautu, violinu i dvije harfe, a sve kroz djela Corellia, Ruttera, Ravela, Šlika i Iberta.

Gošće slavljenici bile su njena sestra, izvrsna violinistica Tea Grubišić Mihalić, njena kćer, talentirana harfistica Veronika Ćiković i flautistica Tamara Coha Mandić.

Poseban doživljaj bio je zvuk dvije harfe koje su se sjajno solistički nadopunjavale, kao i besprijekorna suigra flaute i harfe i violine i harfe. Glazbene boje koje su slikale neke nostalgične ali i zaigrane trenutke ocrtane tempima, bile su poput dijamantnih zvončića uz vodeni šum dubokih slojeva rijeka u kojima je publika pronašla svoj spokoj.

Zadovoljstvo koncertom bilo je neizmjerno i nakon dugog pljeska, publika je dobila još dva izvrsna dodatka.

Poslušajte osvrt Glorije Fabijenić Jelović:

Dijana Grubišić Čiković, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.