Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon izložbe, sada i slikovnica: rigojanči, kolač nastao iz velike ljubavi

19.03.2019.

11:30

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Ilustracije je napravio Stjepan Lukić (Foto: Naklada Uliks)

Ilustracije je napravio Stjepan Lukić (Foto: Naklada Uliks)

Foto: - / -

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci u četvrtak 21. ožujka u 18 sati bit će predstavljena slikovnica za djecu "Rigo Janči - ljubav kao nadahnuće". To je nastavak programa o kolaču rigojančiju i izložbi koja je u rujnu prošle godine izazvala veliko zanimanje javnosti.

Projekt je krenuo jer je Svetozar Nilović Tozo, osnivač riječkog muzeja informatike Peek&Poke i Muzeja djetinjstva bio dječački znatiželjan istraživač pa je svojom znatiželjom zarazio i kustosicu Pomorskog i povijesnog muzeja Teu Perinčić, koja mu se pridružila u tom slatkom istraživanju.

Priča o velikoj ljubavi koja je naglo buknula i nakon određenog vremena ugasnula, a koja je bila inspiracija za izradu kolača rigojančija, pretvorila se u slikovnicu za neke nove riječke generacije koje će putem nje upoznati i riječku povijest, i možda poželjeti okusiti taj prekrasan kolač, ako ga nađu, kao originalan recept, u nekoj od riječkih slastičarnica.

Priču za slikovnicu napisala je poznata hrvatska glazbenica koja i inače piše priče za djecu Anđa Marić, a ilustracije potpisuje Stjepan LukićGosti u emisiji "Box in" kod Glorije Fabijanić Jelović bili su Tea Perinčić i Svetozar Nilović Tozo - poslušajte:

Slikovnica "Rigo Janči", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.