Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon predstave "Predsjednici & ca" Boris Svrtan je u programu Radio Rijeke

27.11.2021.

14:31

Autor: Dražen ima

Vizual predstave "Predsjednici & ca" (Foto: Hrvatski kulturni dom na Sušaku)

Vizual predstave "Predsjednici & ca" (Foto: Hrvatski kulturni dom na Sušaku)

Foto: - / -

Sinoć je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku izvedena predstava "Predsjednici & ca" - Kazališna HIT komedija u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI grupe. Autori teksta i dramaturzi predstave su Tarik Filipović i Boris Svrtan a upravo je Svrtan danas bio gost u emisiji Klasa optimist.

Predstava je sinoć izvedena u  prepunom HKD-u, pred oko 500 ljudi. Svoju praizvedbu predstava je doživjela u kazalištu Kerempuh prije godinu dana, a obzirom na pandemijsku situaciju znalo je biti i izvedbi pred vrlo malo ljudi tako da je sinoćnjih 500 gostiju autorima i izvođačima predstave od neprocjenjive važnosti.

Predsjednici & ca iznimno je aktualna i britka komedija. Građanski stan i večera za 5 uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili bivši predsjednici na poziv bivše predsjednice! Predstava postavlja pitanja na koja odgovora nema pa ipak kazalište otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Jesu li bivša hrvatska predsjenica ili neki od predsjednika ikada došli pogledati predstavu? Odgovor na to ali i na mnoga druga poslušajte u razgovoru Borisa Svrtana i našeg Dražena Zime:

Klasa optimist: Boris Svrtan, pripremio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.