Hrvatski radio

Radio Rijeka

Natječaj za "Crveni tepih" austrijsku nagradu za mlade umjetnike

28.05.2015.

13:14

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski muzej turizma raspisao je prvi natječaj za nagradu "Crveni tepih" namijenjenu mladim umjetnicima iz Primorsko-goranske i Istarske županije. Riječ je o najvećoj austrijskoj umjetničkoj nagradi za mlade autore.

Natječaj "Crveni tepih" za talentirane mlade umjetnice i umjetnike bit će otvoren do 5. srpnja. Na njemu mogu sudjelovati studenti Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke, apsolventice i apsolventi Akademije od 2012. te amateri koji još nisu napunili 35. godinu života, ali mogu dokazati da su priznati umjetnici.

Djela troje najboljih ući će u fundus "Crvenog tepiha" i biti uključena u putujuću izložbu. Natječaj je namijenjen žiteljima s područja Primorsko-goranske i Istarske županije, ali u planu je širenje i na druge regije.

Osnivači nagrade su slobodni umjetnik Manuel Gras i bečki tajnik za obrazovanje Marcus Schober koji su 2009. ostvarili ideju da se mladim europskim umjetnicima omogući međunarodna promocija. Hrvatski muzej turizma je od lani je partner "Crvenog tepiha"

Više o uvjetima natječaja i nagradama možete doznati ovdje, a poslušajte što je o njegovu značaju doznala Marijana Smokvina: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.