Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ne zaboravite danas na otvorenje izložbe "Vrtlarenje za svakoga"

16.11.2021.

11:15

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: HKD

Foto: HKD

Foto: - / -

Danas, 16. studenoga u 19 sati Galerija Kortil otvara pretposljednju izložbu ove godine - Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakoga dvije autorice: Riječanke Maje S. Franković i Christine Kertz iz Austrije.

Franković i Kertz profesionalno surađuju više godina te su zajednički organizirale više izložbi grafika koje su postavljene u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Izložba Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakoga okupit će po tridesetak grafičkih radova svake umjetnice. Christine Kertz će se predstaviti grafikama u tehnikama dubokog tiska, linoreza i litografijama, a Maja S. Franković grafikama u tehnikama litografije i dubokog tiska.

Zajednička tema im je biljni svijet i neophodnost rada vlastitim rukama u svome vrtu, kao i terapeutsko djelovanje rezultatima rada na zemlji, posebno u sadašnje vrijeme Corone i priličnog ograničenja komunikacije s ostalima. Obje autorice, neovisno jedna o drugoj, već dulje vrijeme obrađuju temu biljnog svijeta.

Vrijedi napomenuti da će se tijekom izložbe održati vodstva uz predavanje Maje S. Franković o grafičkim tehnikama. Vodstva za građanstvo planiraju se u srijedu 24.11. i u četvrtak 2.12. od 18 do 19 sati. Zainteresirane posjetitelje molimo da se unaprijed najave pošto je broj u grupi ograničen na jolanda@hkd-rijeka.hr ili na telefon 099 2391 404.

Za ulazak na izložbu nije potrebno posjedovati COVID potvrdu, ali je obavezno nošenje zaštitne maske.

Foto: HKD

Foto: HKD

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.