Hrvatski radio

Radio Rijeka

Neovisni kinoprikazivači u Rijeci o kinu u izvanrednim situacijama

16.09.2020.

11:29

Autor: Tatjana Sandalj

Ulomak plakata manifestacije (Foto: Art-kino Croatia)

Ulomak plakata manifestacije (Foto: Art-kino Croatia)

Foto: - / -

Sajam filma u Rijeci Europskoj prijestolnici kulture okupio je članove Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača kojima je cilj diskusijama, radionicama, sastancima, projekcijama, osnažiti rad neovisnih hrvatskih kina.

Otvorenje programa je u srijedu u Arti-kinu Croatia, a prva je na programu panel rasprava "Kako smo preživjeli lockdown?" na kojoj će iskustva razmjeniti sudionici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Također u srijedu, u 20 sati u Ljetnom Art-kinu bit će prikazan domaći film "Mater" nagrađen s tri Zlatne arene, uz prisustvo redatelja Jure Pavlovića i doajenke hrvatskog glumišta Neve Rošić.

Za kinoprikazivače Kino mreže u četvrtak i petak će predsjednik Kino mreže Alen Munitić govoriti o mogućnostima koje pružaju online platforme za prijenose uživo. 

Ista dva dana sudionici sajma će se izravno uključiti u online konferenciju "Djeca i mladi - važnost namjenskih prostora", što ju organiziraju Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA Hrvatske i riječko Art-kino. 

Što je cilj ovogodišnjeg sajma govori ravnateljica riječkog Art-kina Slobodanka Mišković, poslušajte:

Mišković: razmjenom iskustava do kvalitetnijeg odnosa s publikom, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.