Hrvatski radio

Radio Rijeka

Netipična premijera Ri teatra: "Građanin George"

08.02.2017.

14:04

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ri teatar drugi dio 16. sezone otvara prvom u ciklusu komedija: Svaka četiri tjedna premijera jedna. Praizvedba SF komedije "Građanin George" je na rasporedu u subotu u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija.

Ri teatar drugi dio 16. sezone otvara prvom u ciklusu komedija: Svaka četiri tjedna premijera jedna. "Građanin George" je naslov prve praizvedbe koja je na programu u subotu u 20 sati, u Kulturnom centru kalvarija.

Igraju: Ivan Raffaelli, Filip Deželić, Bojana Guberac, Antonio Larma, Desi Mistura i Sandro Dajić.

SF komediju priprema autorska ekipa Scenskog laboratorija mladih, koju predvodi autor i redatelj Marko Dorčić, a ističu da je riječ o predstavi netipičnoj za Ri teatar. Više teatar apsurda, manje komedija gega, "Građanin George" je igra s poviješću, sadašnjošću i budućnošću, kritika globalizma i kapitalizma. 

Građanin George je jedan od simbola globaliziranog svijeta, on je poduzetnik i "filantrop", a pratimo ga u tri razdoblja: 90-ih prošloga stoljeća, danas i 2.037. Kakva je ostavština globalizma pitao se Scenski laboratorij mladih.

"Građanin George", čiji je koautor Emir Mulalić, logičan je nastavak SF niza Ri teatra: "Tvornica kretena", "Day after yesterday", "Megapolithen" i "Borba protiv terorizma 2020.". Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.