Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nikola Brozić: Omišalj mladima nudi sve potrebno

01.08.2015.

11:53

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kaf'e nam je došao mladić iz Omišlja: profesor, član Općinskoga vijeća, zainteresiran za kulturu. Glavni povod za poziv je prvi festival ženskih klapa "Omišljanska rozeta" što će se u utorak navečer održati na Placi u Omišlju.

Nikola Brozić je diplomirani profesor povijesti i filozofije koji živi u Omišlju i, barem dosad, nije pomišljao preseliti se u neki veći grad, iako radi u Rijeci u osnovnoj školi. "Omišalj je ugodan za život i mladim ljudima nudi sve što im je potrebno", kaže Brozić i s ponosom ističe kako će Omišalj uskoro dobiti vrtić, možda i najljepši u Hrvatskoj.

Osim toga, član je Općinskog vijeća pa je upoznat sa situacijom u Dini i stečajem koji je pogodio sve zaposlene koji već ionako žive na rubu socijale. Zanima Brozića i turizam te kaže kako su svi objekti popunjeni, a u planu je dizanje razine njihove kvalitete.

Kako je turizam doživljaj, sudjeluje u organiziranju kulutrnih zbivanja na arheološkom lokalitetu Mirine, gdje je u planu i gradnja arheološkog parka, a osmislio je i Omišljansku rozetu - prvi festival ženskih klapa natjecateljskog oblika koji će se održati u utorak 4. kolovoza u 21 sat na Placi u Omišlju.

Detaljnije se o Omišljanskoj rozeti možete informirati na internetskoj stranici festivalaPoslušajte što je Nikola Brozić ispričao našoj Jeleni Butković u emisiji Kaf'e:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.