Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Norma" očarala riječku publiku: vrhunska izvedba kakva se rijetko vidi

28.04.2019.

09:49

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Nenadmašna Norma: Kristina Kolar (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Nenadmašna Norma: Kristina Kolar (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Bellinijeva opera "Norma", pod dirigentskim vodstvom sjajnoga mladog maestra, gosta iz Italije Alessandra Cadarija, sinoć je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca imala veliki povratak koji je posve očarao publiku.

"Norma" je glazbeni dragulj belcanta. Sinoć, uz vrhunske soliste Kristinu Kolar, Dianu Haller i Dimitrisa Paksogloua, taj je dragulj zablistao posebnim sjajem. Slušajući tu vječnu glazbu, u izvedbi fantastičnih solista, osjećate bezvremensku ljepotu partiture koja posve osvaja ritmom, melodijom, svježinom, osjećajnošću.

Kristina Kolar bila je nenadmašna Norma, duboko emocionalna, nevjerojatnih zapjeva, dinamički iznijansiranih do savršenstva, plijeneći i pojavom i glumom i toplinom glasa. Posve ravnopravno,  svojom je izvedbom uz bok Kristini Kolar stajala Diana Haller kao Adalgisa, nevjerojatno pokretnoga glasa i vrhunski čistih visina.

Gost Dimitris Paksoglou bio je treći list glazbene djeteline, pjevajući bez opterećenja u visinama, melodiozno i uživljeno. Njima se lijepim basom pridružio Slavko Sekulić u ulozi Orovesa, vrlo dobri Dominika Glinšek kao Clotilde i Marko Fortunato kao Flavio, a posebne pohvale zaslužuje vrlo angažiran i kompaktan zbor.

Maestro Cadario s ukusom je i osjećajem za soliste na pozornici izvrsno vodio uvijek sjajan orkestar, pa bismo mogli citirati jednoga glazbenog znalca u publici – bila je to vrhunska produkcija koja se ne vidi svaki dan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.