Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova izložba u PPMHP o putovanju koje je promijenilo svijet

02.12.2021.

15:51

Autor: Neva Funčić

Foto: Nel Paveltić / Pixsell

Foto: Nel Paveltić / Pixsell

Foto: - / -

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci je, u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske, otvorena izložba "Najduže putovanje. Prva plovidba oko svijeta". Izložba je dio programa obilježavanja 500. obljetnice prvog putovanja oko svijeta.

Izložba nas vraća nas u daleku prošlost i opisuje put preko Atlantika koji je 1519. započeo Ferdinand Magellan, a završio 1522. Juan Sebastián Elcano s osamnaestero, od 245 članova posade koja je krenula na put.  koji je promijenio tijek povijesti.

Priču o putu koji je promijenio sliku svijeta i tijek povijesti u muzeju ostaje dostupna do 5. siječnja, a dok traje izložba utorkom i četvrtkom će ulaz u Muzej biti slobodan.

Neposredno prije otvorenja izložbe veleposlanika Španjolske Alonsa Dezcallara de Mazarreda primile su zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić i zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.