Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova kastavska Crekvina prema projektu Nenada Fabijanića

24.08.2015.

12:19

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Krajem godine trebala bi početi rekonstrukcija povijesnoga Trga Crekvine u Kastvu, gdje će se postaviti i nova montažna ljetna pozornica.

Trg će se rekonstruirati prema projektu Nenada Fabijanića sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta, doznajemo od Cvetke Šćepanović, pročelnice kastavskog Odjela za prostorno planiranje i komunalni sustav.

U prvoj fazi radova uklonit će se nadogradnje i prostor dovesti u izvorno stanje. Sakristije će se urediti u pomoćne objekte za potrebe ljetne pozornice, a u nekoj od sljedećih faza trg bi se popločao, kaže Šćepanović.

Prva faza rekonstrukcije, vrijedna oko 2,5 milijuna kuna, trebala bi biti dovršena do početka 2017. godine. Vrijednost čitavog projekta procjenjuje se na više od 9 milijuna kuna. Početnih milijun, nakon prijavljivanja na natječaj, Gradu Kastvu odobrilo je Ministarstvo turizma, a ostatak se namjerava osigurati iz proračunskih sredstava Grada i apliciranjem na natječaje, prvenstveno Ministarstva kulture.

Poslušajte izjavu Cvetke Šćepanović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.