Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir predstavila program

05.05.2016.

14:45

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir danas se na konferenciji za novinare oprostila od dosadašnje ravnateljice Zrinke Kolak Fabijan poklonom - knjigom zanimljivog i inspirativnog naslova "Nek zabava počinje".

Magdalena Lupi Alvir, od danas i formalno ravnateljica riječkog Gradskog kazališta lutaka, oprostila se danas na konferenciji za novinare od dosadašnje ravnateljice u tri mandata, Zrinke Kolak Fabijan. Magdalena Lupi Alvir vrlo je emotivno rekla kako je svoj prvi lutkarski angažman imala u ovom kazalištu prije 26 godina. "Od onda do danas sam jako puno surađivala i s Gradskim kazalištem lutaka kao institucijom, i s našim ansamblom koji je uvijek bio inspirativan za mene, i s ovim kazalištem koje je bilo uvijek mala kreativna oaza, gdje smo radili puno, puno lijepih, zanimljivih, uspješnih, pa evo i nekih nagrađivanih predstava", istaknula je Lupi Alvir. Najavila je da će na repertoaru kuće ostati sve kvalitetne predstave, ali će kazalište dobiti i neke novine poput kazališta u pelenama, pripovjednog kazališta i lutkolab.

Stručna suradnica Vedrana Balen Spinčić najavila je i prvo inozemno gostovanje u Kragujevcu, na Međunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" s predstavom "Pustolovine Toma Sawyera". "Nismo se prijavili, već smo bili specijalno pozvani iz razloga što je predstava višestruko nagrađivana. Konkurencija je dosta jaka, deset kazališta sudjeluje: Mađarska,Rusija, Bugarska, Srbija, Slovenija, Crna Gora i Kina, a mi smo jedini predstavnici iz Hrvatske", kaže Balen Spinčić. Na put se kreće već sljedeći tjedan, a najavljena je i prva premijera pripovijednog kazališta za 27. svibnja, priča -predstava "Mala sirena".

svom viđenju malog - velikog lutkarskog kazališta i njegovoj budućnosti Magdalena Lupi Alvir razgovarala je s Glorijom Fabijanić Jelović:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.