Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova sezona opatijske Podmorske galerije

18.07.2013.

13:11

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski muzej turizma i večeras u 20 sati otvara Podmorsku galeriju, na morskom dnu na dubini od oko četiri metra, na pjeskovitom dijelu podmorja između kupališta hotela Kvarner i kupališta Angiolina, na oko trideset metara od obale. Ove godine u Podmorskoj galeriji HMT-a biti će radovi Lade Sego.

Lada Sega u likovnom promišljanju obrađuje ekološke teme. Svijest i savjest o očuvanju prirodnih resursa njezina je umjetnička preokupacija. Jer je sigurna da mora postojati simbioza između čovjeka i prirodnina. Da je to jedini put postojanja i opstanka. Autorica u svojoj podmorskoj izložbi želi poručiti i ukazati na nužnost uvažavanja svih zajednica. Da se zajedno krećemo prirodnim stazama, piše u popratnom tekstu izložbe. Podmorska izložba naslovljena je Animals + humans.

Lada Sega je Riječanka, diplomirala je slikarstvo na venecijanskoj Accademia di Belle Arti. Od početaka umjetničkog stvaralaštva krajem devedesetih, bavi se problematikom ekologije i ekoarta i jedna je od osnivačica udruge Ekos, koja organizira međunarodni festival ekokulture na otoku Susku. Izlagala je u Barceloni, New Yorku, Ljubljani, Rijeci, Rimu, San Francisku i drugdje. Živi i radi u Barceloni i na otoku Susku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.