Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi odjel Gradske knjižnice od 6. kolovoza u Filodrammatici

31.07.2015.

16:49

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi prostor Gradske knjižnice Rijeka posvećen isključivo književnosti otvorit će se u četvrtak, 6. kolovoza, u 13:30 u prizemlju zgrade Filodrammatice.

Podsjećamo, do 29. kolovoza oba knjižnična odjela radit će prema ljetnom radnom vremenu: ponedjeljak, srijeda, petak 8:30 - 14:30; utorak, četvrtak 13:30. - 19:30; subota 8:30 - 14:30.

Ljubitelji knjige tu će pronaći lijepu književnost (svjetsku, hrvatsku, južnoslavenskih naroda, književnost na stranim jezicima), stripove, antologije, eseje i pisma, dok će se u dosadašnjem Središnjem odjelu u Palači Modello razviti informacijski odjel posvećen publicistici, znanosti, stručnoj literaturi.

U sklopu višetjedne akcije iz Palače Modello u Filodrammaticu preneseno je 1100 kutija u kojima je bilo preko 50 tisuća knjiga. Naravno, trebat će vremena za uhodavanje i stjecanje nove rutine, a uskoro će izraditi i ljepše oznake te nabaviti dodatne police ne bi li još više naslova bilo dostupno i vidljivo, poručuju iz Gradske knjižnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.