Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi projekti riječkoga Kazališta; najavljen recital "Španjolske strasti"

28.04.2017.

12:12

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Marin Blažević jutros je u Salonu Grada Rijeke najavio nove programe, aktivnosti i projekte Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. Predstavljena je inicijativa za osnivanje Riječkog kazališta mladih "Kamov".

U izradi je novi statut Hrvatskog narodnog kazališta koji će omogućiti osnivanje nove ustrojbene jedinice koja će se zvati Kazalište za djecu i mlade "Kamov". Najavljeni su veliki projekti u sklopu programa Riječke ljetne noći, snimanja diskografskih izdanja i gostovanja riječke Opere, a naglasak je bio na recitalu "Španjolske strasti" Diane Haller, diljem Europe poznate operne pjevačice koja će u utorak ekskluzivno nastupiti pred publikom rodnog grada.

Uz klavirsku pratnju Filipa Faka pjevat će "Siete canciones populares Españolas" (Sedam španjolskih narodnih pjesama) Manula de Falle, jedno od njegovih najpopularnijih i najizvođenijih španjolskih djela. Različitih stilova i podrijetla iz različitih dijelova Španjolske, govore, naravno, govore o ljubavi, osvajanju pa i o divljoj želji za osvetom nevjernom ljubavniku.

Uz pjesme slavnih Španjolaca, Diana Haller pjevat će i Rossinija: "Canzonettu spagnola" i "Aragonese" te nekoliko pjesama Huga Wolfa iz ciklusa "Spanisches Liederbuch".

Diana je najavila za iduću sezonu i novi riječki projekt - poslušajte:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.