Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi prostor Gradske knjižnice: u tri tjedna posuđeno 8 tisuća naslova

28.08.2015.

14:10

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvaranjem novog prostora, korisnici Gradske knjižnice Rijeka dobili su mogućnost korištenja većeg broja naslova iz fonda biblioteke, na dvostruko većoj površini Središnjeg odjela.

Novi prostor, otvoren prije tri tjedna u zgradi Filodrammatice, obišao je danas gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima. U njemu je smještena lijepa književnost, hrvatska i svjetska te stripovi, a riječ je o više od 60 tisuća primjeraka. U prostoru u kojem je i do sada djelovala Gradska knjižnica, Palazzo Modello, ostala je popularno-znanstvena i stručna literatura.

U novi je prostor prevezeno više od 1200 kutija s knjigama, a u prva tri tjedna posuđeno je gotovo 8 tisuća naslova. U tijeku je izvođenje radova na uređenju ogranka Trsat koji će se nalaziti u sklopu Dvorane mladosti. Do kraja godine, kada je najavljeno otvaranje novog ogranka, svoju biblioteku, nakon dugog čekanja, dobit će i područje Sušaka. Javlja Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.