Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi riječki dokumentarac

06.03.2015.

10:53

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera dokumentarnog filma ''Riječka snowboard priča'' bit će danas, u 16:30, u Art kinu Croatia. Dokumentarac je presjek 20 godina bordanja u Rijeci, a redateljica je Ivona Pierobon.

Sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća šačica mladih skatera okupila se u Opatiji i odlučila probati stati na snowboard. Na Platku su ostvarili svoje prve snježne korake i tako, niti ne sluteći, počeli dvadeset godina dugu i bogatu povijest snowboardinga na riječkom području.

Od početaka, preko osnivanja škole i kluba, pa sve do jednog od najatraktivnijih natjecanja na Mediteranu, Carnival snowboard sessiona, na riječku su scenu stupili pravi snowboarderi koji su sa sobom donijeli i duh tog olimpijskog sporta. Prepuna snažnih emocija, nevjerovatnih postignuća i nezaboravnih trenutaka njihova je riječka snowboard priča, tvrde autori, a vi provjerite. Prije projekcije pogledajte teaser:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.