Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novogodišnji koncerti: Strauss, polke, valceri i "Šišmiš"

26.12.2016.

22:22

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca ove su godine na programu 27., 28., 29. i 30. prosinca u 20 sati. A na Silvestrovo, točno u podne, na programu je Novogodošnji koncert za obitelji čiji je program prilagođen djeci.

Ovosezonski Novogodišnji koncerti, u izvedbi orkestra i solista riječke Opere, donose popularne odlomke iz operete "Šišmiš" Johanna Straussa mlađeg, uz vesele i šarmantne valcere i polke te prigodna iznenađenja.

Pod dirigentskim vodstvom maestra Matije Fortune te u režiji i scenografiji Lucije Brnić, uz orkestar i zbor Opere, nastupaju solisti (u alternacijama): Kristina Kolar / Olga Kaminska, Voljen Grbac / Igor Vlajnić, Vanja Zelčić / Ana Majdak, Sergej Kiselev, Robert Kolar, Sonja Runje, Dario Bercich, Katarina Toplek / Morana Pleše te Jasmin Mekić, glumac Hrvatske drame. U izvedbi sudjeluje i ansambl Baleta, a Šišmiša će plesati Laura Orlić.

Na Silvestrovo, točno u podne, na programu je Novogodošnji koncert za obitelji čiji je program prilagođen djeci, a za djecu su ulaznice - besplatne!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.