Hrvatski radio

Radio Rijeka

O čemu zuji Pčelica Nenica pitali smo autoricu slikovnice Sanju Lujić Pirc

09.10.2021.

18:29

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Autorica i njena prva čitateljica, kći Dora u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Autorica i njena prva čitateljica, kći Dora u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Pčelica Nenica - Cvijet s crnom laticom" edukativna je ilustrirana priča za predškolsku dob i niže razrede osnovne škole. Autorica je Sanja Lujić Pirc koja kaže da ova slikovnica govori o prijateljstvu, putovanju do ciljeva, komunikaciji.

Edukativni dio prilagođen je ishodima učenja navedene dobne skupine: uče se boje na engleskom jeziku, godišnja doba, slova, razlika ije/je, đ/dž, ć/č, samostalno čitanje, slušanje, razgovor o pročitanom te kreativni dio pisanja nastavka i završetka priče.

U dijelu za odrasle skreće se pozornost o stilovima komunikacije, dok se mladi čitatelj upoznaje s važnošću komunikacije u stvaranju i razvijanju odnosa. Potiče se na razgovor o načinu izražavanja emocija i želja, primanju i davanju pohvala, priznavanju pogrešaka te komunikaciji s prijateljima.

U slikovnici se nalazi i dio za bojanje, osmosmjerka, pjesmica, premetaljka, križaljka, zadaci spajanja elemenata te uočavanje razlike između gdje, kamo i kuda.

Više poslušajte u razgovoru s autoricom:

Klasa optimist: O čemu zuji Pčelica Nenica?, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.