Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnova Guvernerove palače i kuće Nugent: odobrena sredstva za dokumentaciju

13.02.2017.

11:57

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobra vijest s redovnog susreta vodećih ljudi Primorsko-goranske županije i novinara: odobrena su bespovratna sredstva za izradu dokumentacije za obnovu Guvernerove palače ili Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja i kuće Nugent na Trsatu.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje odobrila je bespovratna sredstva za program izrade dokumentacije za revitalizaciju Guvernerove palače ili Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja, ali i kuće Nugent na Trsatu u kojoj je trenutno Gradska glazba Trsat.

Na taj smo način, rekao je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, stekli preduvjete za početak cjelovitoga uređenja palače. Jurešić dodaje da je odobreno više od 2,5 milijuna kuna i to je više od 80 posto potrebnih sredstava.

Preostalih 20 posto Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja zapravo ima, tvrdi pročelnik, a o rokovima poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.