Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnovljena palača Šećerane: svečano otvaranje traje tjedan dana

13.11.2020.

12:00

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Muzej grada Rijeke

Foto: Muzej grada Rijeke

Foto: - / -

U Rijeci će u petak, u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, svečano biti otvorena obnovljena palača Šećerane, prostor u kojem je novi dom pronašao Muzej grada Rijeke, a u sklopu novoformiranog riječkog kvarta kulture u kompleksu Benčić.

Jedna je to od nekoliko velikih obnova zgrada u okviru projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, a u tom je veličanstvenom zdanju smješten Muzej grada Rijeke.

Obnovom i otvorenjem palače Šećerane Rijeka dobiva reprezentativni prostor kulture, novi dom muzeja grada Rijeke, s atraktivnim stalnim postavom o riječkoj povijesti.

Zbog epidemiološke situacije, otvorenje palače trajat će čak tjedan dana: od subote 14. do 21. studenoga, od 11 do 18 sati. U to su uključeni besplatni razgledi za sve zainteresirane, a prijaviti se treba i ulaznice podignuti u prosotru RiInfo na riječkom Korzu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.