Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi pravi Tjedan dječje knjige u Dječjoj kući!

20.04.2022.

13:38

Autor: Tatjana Sandalj

Pravac Dječja kuća!

Pravac Dječja kuća!

Foto: - / Gradska knjižnica Rijeka

Prvi pravi Tjedan dobre dječje knjige u Dječjoj kući u Rijeci bit će održan od 25. do 30. travnja. Nakon maski, potvrda i Zoomiranja, publiku čekaju novi partneri i formati programa, a sve pod geslom koji je zadala Gradska knjižnica Rijeka: "hrabrost, neustrašivost, otpornost".

Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Knjige i priča leže u temelju svakog stvaralaštva stoga su među događanjima elementi gaminga, kazališta, produkt dizajna, STEM-a. 


U fokusu su kreativna korištenja knjige i priče kao u npr. escape roomu; zatim samostalna kreativnost djece u radionicama izrade ilustracija, slikovnica; samostalno stvaranje konteksta za kulturu čitanja tijekom izrade košara za knjige ili uređenja čitateljske sobe ili u arhitekturi vrtića; ali i knjiga kao zabavni element u obiteljskom kvizu, šetnji šumom, buvljaku stripova i igračaka, čitateljskom pikniku…


A svega navedenog ima u Tjednu dobre dječje knjige u godini u kojoj Gradska knjižnica Rijeka slavi 60. obljetnicu. 


Važno je reći da su rezervacije mjesta obvezne i primaju se na e-mail: prijave.programi@gkri.hr.

Tjedan dobre dječje knjige 2022.

Tjedan dobre dječje knjige 2022.

Foto: - / Gradska knjižnica Rijeka

Projektu su se priključile i županijske knjižnice: Gradska knjižnica Bakar, Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, Narodna knjižnica Kostrena, Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj, Narodna knjižnica Ivana Žagara Čabar, Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice, Gradska knjižnica Crikvenica, a partnersku podršku pružili su i Društvo arhitekata Rijeka te izdavači Ljevak i Mozaik.


Detalje programa potražite u dokumentu u nastavku, a poslušajte i kako o programu govori Kristian Benić iz Gradske knjižnice Rijeka u Trisu Radio Rijeke:

Tris: Tjedan dobre dječje knjige 2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.