Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od subote: Kantrida Europski kvart kulture

01.07.2020.

15:42

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Na nekoliko riječkih plaža od Kantride do Bivia, od 4. srpnja do 21. rujna trajat će program nazvan Kantrida Europski kvart kulture 2020. Veselo društvo suradnika najavilo je program u nekoliko sljedova glazbe, humanitarnih i ekoloških akcija, performansa, kulinarskih akcija.

Zapravo, već smo navikli da Kantrida ljeti ne miruje, ali kako se dogodilo da Kantrida Europski kvart kulture postane dio priče Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture? Privatna inicijativa prijavljena je na javni natječaj Rijeke 2020 i dobila je potporu, točnije, u tom okviru je financirano otvaranje programa. 

A otvaranje je u subotu 4. srpnja. Najprije će ujutro stotinjak ronilaca čistiti podmorje ispred plaža na Kantridi. Onda će u 13 sati na plaži Ploče pod bazenima Kantrida biti podignute zastave FKK 2020 i EPK.

U 18 sati će Tajči Čekada i Ivana Kalc izvesti performans Radilište 69, a Igor Anjoli zadužen je za kulinarski performance od 20 sati. U 21 sljedovi glazbe: Urar iz Pule, Mrave brojim, vraća se Grč, a Parafi obilježavaju 40. obljetnicu albuma "A dan je tako lijepo počeo".

Novi dan počet će uz Operu Navale Zorana Majstorovića. Riječ je o glazbenoj improvizaciji u kojoj će on svirati na dva instrumenta i dirigirati barkama privezanima na moru koje će se uključiti zvukovima motora, truba i svega što se na barkama može naći. 

Nakon svečanosti otvorenja na Kantridi Europskom kvartu kulture događat će se sportsko-gastronomsko-zabavni festival Kultura življenja, ljetni festival jazz i eksperimentalne glazbe ŠTIKLA, Art kamp Empeduja, Empeduja punk festival, plivat će se humanitarno...

Više o Kantridi Europskom kvartu kulture, otvorenju i nekima od programa poslušajte u nastavku:

Kantrida Europski kvart kulture, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.