Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Oda radosti" - predstava o nedaćama hrvatske mladosti

18.04.2015.

09:17

Autor: Josip Krmpotić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Oda radosti" nova je predstava mlade autorske i glumačke ekipe okupljene u Posvo moguću družinu Rijeka. Društvena zbilja, crne brojke o nezaposlenosti, mladi koji ne mogu pronaći posao - u temeljima su predstave što se u Filodrammatici izvodi večeras i sutra.

Prema podacima Eurostata, Hrvatska je treća zemlja po nezaposlenosti u Europskoj uniji - gotovo 45% nezaposlenih je iz mlade populacije, a poticaji za zapošljavanje vrijede za osobe do 30 godina života. Što je činiti mladima: postati članom jedne od 816 udruga, koliko ih je samo u Rijeci, ili se pak prepustiti instant-dobu pa pisati blogove, fotografirati, izrađivati nakit...? I sve za nula kuna!

O osnivanju obitelji ni govora, intima i vlastiti životni prostor danas su pravi luksuz! Ovo su samo detalji na kojima je nastala "Oda radosti" - nova predstava Posve moguće družine Rijeka. Tekst i songove, kojima glumci izlaze iz svojih likova, napisala je Jelena Tondini, a glume Zoran Josić i Dubravka Tintor. Upravo songovi i izlazak iz likova u performersko obraćanje publici kritiziraju loe stanje u društvu kojem pogađa i dvoje mladih glumaca.

Scenografiju potpisuje Andrea Kustić, a za zvuk je odgovoran Vladimir Wölfl. Premijera predstave je večeras u 20 sati u Filodrammatici, a repriza u nedjelju 19. travnja, također u 20 sati. Ulaznice koštaju 35 kuna, za učenike i studente 25 kuna, i mogu se kupiti sat vremena prije početka predstave n ulazu u Filodrammaticu. Možete ih i rezervirati - mejlom na pomodorijeka@gmail.com.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.