Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija kao fotografski motiv

03.04.2013.

12:30

Autor: Jelena Butković / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U izdanju riječkog izdavača 'Adamića' iz tiska je izašla raskošno opremljena fotomonografija Opatije 'The Pearl'. Autor više od 160 fotografija i teksta prevedenog na pet jezika je operni pjevač Voljen Grbac, a dizajn knjige potpisao je Aleks Kotević.

Objavljene fotografije prikazuju vedute Opatije i pojedinosti koje zamjećuje promatrač sa smislom za ljepotu, istaknuto je na konferenciji za novinare u HNK Ivan pl. Zajc.

Ova fotomonografija Opatije prva je nakon punih trinaest godina, kazao je direktor Adamića Dragan Ogurlić i svako bi mjesto u Primorsko-goranskoj županiji trebalo dobiti jedno takvo umjetničkog djelo. Knjiga će biti predstavljena u petak, 5. travnja u 19 sati u vili Angiolini u Opatiji, a osim za osobne knjižnice poslužit će i kao poklon za sjećanje na Opatijsku rivijeru. Namijenjena je svima koji vole Opatiju, bilo kao njeni stanovnici ili gosti.

Poznati operni pjevač, Voljen Grbac voli putovati i fotografirati. Posebno je njegovom foto-aparatu drag Opatijski kraj i snima ga veće nekoliko godina. Zašto?, poslušajte u razgovoru što ga je snimila Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.