Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otkazana premijera "Decamerona" u riječkome HNK

19.11.2020.

19:20

Autor: Hina

Foto: HNK Zajc

Foto: HNK Zajc

Foto: - / -

HNK Ivana pl. Zajca izvijestio je u četvrtak da se otkazuje najavljena premijera predstave "Decameron" Talijanske drame zbog jednog slučaja bolesti COVID-19 u glumačkom ansamblu. Premijera je bila na programu 20. studenoga, a reprizne izvedbe 23. i 24. studenoga.

Premijera i reprizne izvedbe "Decamerona" planirane su, u novim okolnostima, početkom prosinca. Točne datume će kazalište objaviti kad svi članovi glumačkog ansambla izađu iz samoizolacije. Kupljene ulanice mogu se sačuvati za nove termine ili zamijeniti na blagajni kazališta.

Ostali programi riječkoga HNK nastavljaju se prema ranijem rasporedu, javio je riječki HNK.

Zbog novonastale situacije, 21. studenoga se neće prirediti dodjela nagrada publike, nego će se uručiti nagrade, odnosno plakete samo najboljima u programu Baleta, kao i nagrada za najbolju predstavu u cjelini u cjelokupnoj prošlosezonskoj produkciji riječkoga kazališta te nagrada najboljem gostujućem umjetniku ili umjetnici.

Nagrade za najbolja ostvarenja u Operi i za najbolji koncert uručit će se 27. studenog, nakon simfonijskog koncerta Musorgski, Čajkovski, a nagrade za najbolja ostvarenja Hrvatske i Talijanske drame te za najbolju ulogu u mjuziklu dodijelit će se nakon premijere predstave "Decameron" u novom terminu početkom prosinca.

HNK Ivana pl. Zajca će o dobitnicima svih nagrada publike izvijestiti u petak, 20. studenoga, najavljeno je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.