Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvara se Mini Art-kino: bez praga i pardona

07.12.2015.

10:37

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka dobiva još jedan filmski prostor. U Krešimirovoj ulici, u neposrednoj blizini Art-kina Croatia, otvara se Mini Art-kino. Ondje će se održavati projekcije filmova, ali i tribine, razgovori, predstavljanje mladih autora...

Pod motom Kino bez praga i pardona u Rijeci se danas otvara Mini Art-kino, smješteno nedaleko od glavnog prostora Art-kina u Krešimirovoj ulici. U Mini Art-kinu će se održavati projekcije dokumentarnih, kratkih i eksperimentalnih filmova te raznovrsnih igranih filmova. Bit će tu i tribina, izlaganja i prezentacija vezanih uz filmske žanrove, predstavljanja nacionalnih kinematografija te promocija mladih domaćih autora.

Za razliku od klasičnog kina, filmskog prostora Art-kina Croatia, do kojeg se stiže prolaskom kroz atrij i hodnik, u Mini Art-kino se stiže neposredno, izravno s ulice bez ograničavajućeg praga. Broj mjesta je ograničen na 24, projekcije će biti svakodnevne, a programska koncepcija bit će vođena beskompromisnom selekcijom filmova i dodatnog programa koji će se odvijati u obliku Tribina na tribinama (TNT).

Svečanost otvaranja Mini Art-kina je večeras u 19 sati uz prikazivanje dva kratka hrvatska filma: horor komediju Zvjerka i dramu Piknik. Nakon prve filmske projekcije filma Sklonište, u utorak 8. prosinca u 19 sati, uslijedit će tribina o aktivizmu, beskućništvu i filmu. Prvi TNT razgovor vodit će filmolog Marin Lukanović te Dejan Travica iz udruge za beskućnike i socijalno ugrožene Oaza.

Uoči otvaranja Mini-art kina Ivica Vrkić razgovarao je s ravnateljicom javne ustanove „Art-kino" Slobodankom MiškovićPoslušajte:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.