Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvara se prvo inkluzivno kino na otvorenom u Rijeci

08.09.2021.

10:26

Autor: Hina

Foto: Film svima

Foto: Film svima

Foto: - / -

Prvo inkluzivno kino na otvorenom u Rijeci bit će otvoreno u srijedu, 8. rujna, filmom "Uzbuna na zelenom vrhu" u dvorištu Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, na adresi Viktora Cara Emina 9.

Nakon 5 godina suradnje, Udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije pokreću UGIN Filmski vrt kao najavu šestog izdanja Film svima radi povećanja vidljivosti inkluzivnih programa u kulturi.

UGIN Filmski vrt u 20 sati otvara film "Uzbuna na Zelenom Vrhu", redateljice Čejen Černić (Kinorama) koji je prilagođen za gluhe i nagluhe osobe u sklopu Film svima 2017. te je dio Film svima Medijateke inkluzivnih filmova.

Suradnja se nastavlja na prethodne partnerske projekte Filmaktiva i Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije - Film svima, Film svima svugdje i Film svima svugdje online koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda te Knjiga svima kojeg provode u partnerstvu i s Gradskom knjižnicom Rijeka, Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije te Udrugom Portić u sklopu Godine čitanja.

Osim projekcije u srijedu, 8. rujna, u UGIN Filmskom vrtu bit će održane projekcije u petak, 10. rujna i u ponedjeljak, 13. rujna, kao i projekcije u sklopu Film svima 2021., od 23. do 25. rujna, sve u 20 sati.

Na programu 10. rujna je film "Moj dida je pao s Marsa", a 13. rujna "Vlak u snijegu". Projekcije se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim preporukama.

Više informacija može se pronaći ovdje, na Facebook stranici Film svima te Facebook eventima Film svima 2021 i UGIN Filmski vrt. Što predstavlja UGIN Filmski vrt objasnila je voditeljica programa Maja Ogrizović:

Maja Ogrizović,,UGIN filmski vrt, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.