Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren 31. Jazz Time Rijeka - šest koncerata u tri dana na Trsatu!

26.05.2022.

13:51

Autor: Neva Funčić

koncert grupe 9OF3

koncert grupe 9OF3

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Na Trsatskoj gradini jutros je koncertom Spart Jazz Dua svečano otvoren 31. festival Jazz Time Rijeka. Na novoj lokaciji tijekom tri dana nudi se šest koncerata, a za prvih pet je ulaz besplatan. 

Uz domaće snage, nakon pandemije se vraćaju se strani gosti, festival će zatvoriti američki Kamerunac Richard Bona.


Tri dana jazza u Rijeci, od jutra do sutra, najavio je umjetnički ravnatelj festivala Damjan Grbac. U ovom 31. izdanju riječkog jazz festivala ponovno ističemo mlade i domaće snage koje su uz festival odrasle, sviraju i naši veterani i napokon nam nakon pandemije ponovno dolaze gosti, vrhunski jazz basist, pjevač i zabavljač Richard Bona, najavio je Grbac.

Spartako Črnjarić i Majda Marenčić

Spartako Črnjarić i Majda Marenčić

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Festival prati i izložba jazz fotografija "Tankoćutnost duha" autora Davora Hrvoja, koja se do nedjelje može pogledati u galeriji Mir junaka na Trsatskoj gradini.


Pokrovitelj festivala je Grad Rijeka. Uz raspored koncerata, važna informacija za publiku je da je ulaz na jutarnje koncerte, kao i one večernje u četvrtak i petak, slobodan.

Mir Junaka, Davor Hrvoj

Mir Junaka, Davor Hrvoj

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

31. Jazz Time Rijeka jutros su koncertom otvorili Spart Jazz Duo, Spartako Črnjarić i Majda Marenčić, uz jazz standarde i Črnjarićeve originalne pjesme. Navečer 26. svibnja od 21 sat slijedi koncert 9OF3 tria, kojeg čine dugogodišnji prijatelji Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić.

Črnjarić, Grbac, Semion Tatić i Hrvoj

Črnjarić, Grbac, Semion Tatić i Hrvoj

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Jutarnji program u petak, 27. svibnja od 10 sati otvara premijerni program JazzPulĆiković, a novim autorskim pjesmama Črnjarića i Foška, a sviraju Spartako Černjarić, Aldo Foško, Damjan Grbac te dva bubnjara, Tonči Grabušić i Andy Cech. Od 21 sat svirat će gosti iz Zagreba, Ivan Kepec 5tet.


U subotu ujutro će od 10 sati svirati Zvonimir Radišić Trio, u kojem uz mladog riječkog gitarista sviraju iskusni Henry Radanović i Tonči Grabušić, a u 21 sat festival zatvara Richard Bona Quartet. Grbac ističe da je riječ o vrsnom muzičaru, ali i zabavljaču koji u nastup uključuje publiku.


Svi su koncerti planirani na gradini, no u slučaju kiše se u četvrtak i petak sele u Hrvatsku čitaonicu na Trsatu, a u subotu navečer u HKD na Sušaku. Dođite, uživajte u jazzu i poslušajte razgovor:

Jazz time Rijeka

Galerija
Richard Bona, Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Trsatska gradina, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.