Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

02.08.2015.

08:59

Autor: Marijana Smokvina, Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Filmom „Lady in Number Six: Music Saved My Life“, prošlogodišnjim dobitnikom Oscara, sinoć je na opatijskoj Ljetnoj pozornici otvoren Međunarodni festival glazbenih dokumentarnih filmova 6. Solo Positivo Film Festival, prvi u Opatiji.

Festival je službeno otvorio župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina koji je poželio svima uživanje u filmskim večerima pod vedrim nebom na najvećoj otvorenoj pozornici u Europi.

Večeras ste otvorili novu stranicu kulturnog i zabavnog života u Opatiji, poručio je gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić i izrazio iznimno zadovoljstvo što se 6. Solo Positivo Film Festival održava u Opatiji – gradu koji već 170 godina uspješno živi turizam i koji želi potvrditi da se turizam i sve vrste umjetnosti pa tako i filmska, spajaju.  

Direktor Solo Positivo Film Festivala Admir Ćulumarević zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje festivala, a posebno direktorici Festivala Opatija Rajni Miloš čija je nesebična pomoć bila od iznimnog značaja za Solo Positivo Film Festival.

Rajna Miloš je zahvalila na prilici da Opatija ima ovakav festival i izrazila nadu da će se suradnja dugoročno nastaviti. 

Publika je pljeskom pozdravila izbornika festivala redatelja Zorana Pezu te predsjednika i članove žirija redatelje Ulija M Schueppela, Ivana Gergoleta i Antonia Nuića pred kojima, kako je naglašeno neće biti lak zadatak. Uz nagrade o kojima će odlučiti žiri, posebnu nagradu odlučuju i glasovi publike. 

Otvaranje 6. Solo Positivo Film Festivala uveličali su Zli bubnjari, a manifestaciji su nazočili brojni filmaši i glazbenici koji će narednih 6 dana zajedno s opatijskom publikom uživati u tridesetak dokumentarnih glazbenih filmova koji su u konkurenciji i izvan nje te u koncertima. 

DANAŠNJI PROGRAM:

FILMOVI
21:15 - Velika ljetna pozornica
Amy (redatelj: Asif Kapadia; država: UK; godina 2015; trajanje: 128 min)
Kino Royal Holiday Platz (Viktora cara Emina 10)  
21:15 Le weekend  (redatelj: Alexander Koning; država:HOL; godina: 2013; trajanje: 12 min)  
21:30 Orion: The Man Who Would Be King (redateljica: Jeanie Finlay; država: UK; godina: 2015; trajanje: 88 min)
Kino Šporer (Park Angiolina 1)
16:00 Chante ton Bac d'abord (redatelj: David Andre; država: FRA; godina: 2013; trajanje: 83 min)
19:00  Making mirrors (redatelj: James Bryans/Wally De Backer; država: AUS; godina: 2013; trajanje: 10 min)   
19:30 Izgubljeno dugme (redatelj: Renato Tonković/Mario Vukadin/Robert Bubalo; država: BiH/CRO; godina: 2015; trajanje: 88 min)

Party:

Ljetna pozornica Opatija
12:15 Koncert od podne – Alba i Leo
13:00 Film&Food – kuha: Zlatko Gall, novinar
23:00 SPFF Party nakon projekcija.

Napomena: Projekcije u 16 sati su samo za žiri i akreditirane


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.