Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena online izložba "Granice - između reda i kaosa"

30.11.2020.

16:12

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Na konferenciji za novinare predstavljeni su autori i partneri projekta (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Na konferenciji za novinare predstavljeni su autori i partneri projekta (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Online izložba "Granice - između reda i kaosa", u sklopu programskog pravca Doba moći Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture, a u organizaciji Pomorskog i povijesnog muzeja hrvatskog primorja Rijeke otvorena je u ponedjeljak.

Pitanje koje izložba postavlja je: koliko se puta u životu moramo suočiti s granicama?

Izložbu "Granice - između reda i kaosa" pronađite OVDJE.

I novo normalno, uzrokovano pandemijom, osvijestilo je granice o kojima do sada nije trebalo razmišljati. S druge strane, grad Rijeka kroz povijest svjedoči čestim promjenama granica. O tim povijesnim granicama, koje se razmatraju u najširem kontekstu, tražeći njihov smisao, progovara ova izložba.

Isprva je izložba zamišljena fizički na tri lokacije: u Guvernerovoj palači i dislociranim zbirkama Lipi i Kastvu, pa će upravo tako biti i prikazana, ali u virtualnom svijetu.

Poslušajte kako o izložbi i granicama govore ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Nikolina Radić Štivić i viša kustosica Tea Perinčić:

Nikolina Radić Štivić: virtualno povezani s publikom, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Tea Perinčić: Izložba kojoj se uvijek možete vraćati kad god vam odgovara, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.