Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena vrata riječkog Ilindena

06.11.2021.

13:34

Autor: HRT - Radio Rijeka

Viškovsko Prelo 2018 (Foto: Kvajo / Ilinden Rijeka)

Viškovsko Prelo 2018 (Foto: Kvajo / Ilinden Rijeka)

Foto: - / -

Makedonsko kulturno društvo Ilinden nakon obilježiavanja tridesete obljetnice godinu završava Danima makedonske kulture. Ove godine otvorenje manifestacije organizirali su u suradnji s Danima prijatelja knjige 14. međunarodnim festivalom književnosti u organizaciji Hrvatskog književnog društva.

Svečano otvorenje održalo se jučer u 19 sati u Vijećnici Grada Rijeke, a program su otvorili obilježavajući još jednu obljetnicu, uz sto godina rođenja lingviste, pjesnika i pisca Blaže Koneskog govorila je lektorica za makedonski jezik Biljana Stojanovska.

Termini ostalih aktivnosti biti će objavljeni naknadno putem weba.

Večeras će se u Makedonskom kulturnom društvu u 18:00 sati održati otvorenje retrospektivne izložbe slika autorice Nađe Cenov pod nazivom "More", a u 19:00 sati na rasporedu je književno poetska večer, poetski maraton i predstavljanje makedonskog autora Saše Ognenovskog, dobitnika nagrade "Književno pero", a u suradnji s Hrvatskim književnim društvom iz Rijeke. 

Riječki Ilinden okuplja stotinjak aktivnih članova, od Ivone Duneski Mitev doznala je Tatjana Sandalj:

Uvijek otvorena vrata riječkog Ilindena, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.