Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorene su prijave za VMB Lab u Galeriji Kortil 2

17.04.2022.

11:41

Autor: HRT - Radio Rijeka

S izložbe La Grande Bellezza

S izložbe La Grande Bellezza

Foto: - / Galerija Kortil

Nastavljaju se druženja Vijeća mladih Benčić u Galeriji Kortil, ali ovaj puta s nečim sasvim drugačijim! Izložba La grande belleza vodi nas u povijest talijanskog automobilskog dizajna. Uživo možemo vidjeti primjerke Ferrari 308 GTB iz 1980. i Giuliettu Sprint iz 1954. godine i upoznat ćemo se sa specifičnostima te industrije u Italiji, koja je svjetski prepoznata upravo po dizajnu. Istražit ćemo auto dizajn od početka 20. stoljeća i usporediti s današnjim, saznati što točno rade dizajneri automobila i što sve trebaju znati, ali i kako se auti reklamiraju i prezentiraju!

VMB Lab program je kroz koji se stvaraju prilike za upoznavanje djece s različitim oblicima umjetnosti, uključivanje u rad kulturnih institucija, ali i podizanje svijesti djece o povijesti njihovoga grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada. Kroz ovogodišnju temu cilj je proširiti publiku Galerije gradeći dublji i trajni odnos između djece, umjetnosti i prostora kroz interaktivne radionice.


Druga radionica koja će se održati u Kortilu u subotu 23.4. od 14:30 do 19 sati uvest će nas u svijet malo drugačijih galerijskih izložbi, odmaknuti ćemo se od tradicionalnog kiparstva i slikarstva te se bacamo naglavačke u dizajn!


Sve radionice u ovom ciklusu imaju i dio "Vrijeme je za roditelje" koje će biti posvećeno vodstvu po izložbi za roditelje u kojima će sudjelovati i djeca. Ovaj puta vodstvo će se održati u subotu 23.4. od 18 do 19 sati. Molimo roditelje da dolazak na vodstvo potvrde u napomeni.


Prijave su otvorene do četvrtka 21. travnja ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Najkasnije do petka 22. travnja prijavljeni će dobiti obavijest o primitku na radionicu. Polaznicima sugeriramo da sa sobom imaju bočicu za vodu i marendu. Prijavu pronađite OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.