Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorenje Galerije i spomen sobe u čast riječkom pjesniku i piscu Janku Poliću Kamovu

10.12.2021.

12:06

Autor: Olivera Vinković

pjesnik Janko Polić Kamov

pjesnik Janko Polić Kamov

Foto: - / Matica hrvatska

Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci od danas je bogatija otvorenjem Galerije i spomen sobe posvećene riječkom pjesniku i piscu Janku Poliću Kamovu.

U novoj galeriji moći će se razgledati ambijentalne instalacije profesora te radovi učenika završnih razreda ŠPUR-a nastali u sklopu predmeta Grafički dizajn i Tipografija. 


Što se još može vidjeti u novim prostorima škole, rekao nam je ravnatelj škole Damir Šegota. Poslušajte:

Što se sve može vidjeti u novim prostorima škole?

"Izložbe koje se mogu razgledati u novoosnovanoj galeriji i spomen sobi Janka Polić Kamova jesu izložbena djela zanimanja grafički dizajner, radovi učenika 3. i 4. razreda i to predmeta grafički dizajn i tipografija te ambijentalna instalacija profesora škole predstavljena kroz spot, kao veće izložba profesora Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Spomen soba Janka Polić Kamova da prvi postav bude artefakti iz kultne predstave "Hodač", umjetničke organizacije grupe Traffic, tranzicijsko fikcijsko kazalište i snimku akcije "Pazi Hodač" iz 2010-te godine koji je radila originalna performerska postava Hodača u suradnji s mladim performerima iz Prostora plus i Vladom Martekom, povodom 100-godišnjice Kamovljeve smrti.

ravnatelj škole Damir Šegota

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.