Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorenje izložbe o prolaznosti u riječkom MMSU-u

21.04.2015.

15:38

Autor: Glorija Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Vlast tijela/Tijelo Vlasti" izložba je nedavno diplomiranih umjetnika na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci čiji su radovi suprotstavljeni radovima umjetnika iz fundusa MMSU-a poput Kutnjaka ili Vukovca.

Izložba će biti otvorena u četvrtak u prostoru riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u 19:30, a propituje odnose nastale na relaciji straha za tijelo i straha od gubitka identiteta, dok se s druge strane pokušava sakriti činjenica prolaznosti. Apologija Prolaznosti opravdava spajanje afirmiranih autora, pa i onih koji već davno spadaju u klasike, s autorima koji su tek diplomirali na Akademiji, kaže autor koncepta izložbe Damir Stojnić.

"Izabrao sam diplomante Doroteu SmrkinićDina Topolnjaka i Silvanu Vodnica- Filinčić koji se i sami u svojim radovima i već nekako zacrtanim i poprilično formiranim poetikama i idiomima, upravo bave temom tjelesnosti, temom prolaznosti i na različite načine ih elaboriraju, kao što ćete i vidjeti na izložbi", zaključuje Stojnić. Više o izložbi pročitajte na internetskim stranicama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.