Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ovogodišnja Noć kazališta u Opatiji!

19.11.2022.

11:58

Autor: HRT - Radio Rijeka

Noć kazališta u Opatiji

Noć kazališta u Opatiji

Foto: - / Festival Opatija

U ovogodišnjoj Noći kazališta sudjeluje 44 grada širom Hrvatske i 150 institucija, a sve je  počelo u Opatiji. Ustanova Festival Opatija tradicionalno se uključuje u ovu manifestaciju posvećenu scenskim i izvedbenim koja se ove godine održava danas, 19. studenog. Nije neobično da se programi vezani uz manifestaciju nude i prije i nakon službenog dana održavanja, a Festival Opatija "pokrio" je sve opcije ponudivši publici čak tri kazališne predstave: 17., 19. i 20. studenog !


Prva predstava u Opatiji, kojom i na nacionalnoj razini započinje Noć kazališta, izvedena u četvrtak, 17.11. u 20 sati, jest popularna komedija kazališta Luda kuća "Potpuni stranci" u režiji Renea Bitorajca, nastala prema nagrađivanom scenariju talijanskog filma "Perfetti Sconosciuti" (2016.g.) Paola Genovesea.


Danas je u 11 sati u opatijski Gervais stigla LiLa, najnovija predstava u produkciji Umjetničkih organizacija CLOU i LOFT nastala prema istoimenoj slikovnici autorice Nine Sabo u kojoj su zabilježene dogodovštine klaunice LiLe. Vodeći se motom: Manje je manje, a više je taman, LiLa želi potaknuti male gledatelje da širom otvorenih očiju promatraju sebe i svijet oko sebe, da se odvaže maštati i otputovati onkraj duge, baš kao što to čini i ona kada čini neke nesvakidašnje stvari - hrva se s pčelama, pokušava plesno preračunati kilometre u lilometre i škaklja oblake do posljednje kapi kiše.


Hotel 88, spoj suvremenog ambijentalnog teatra i tradicionalne komedije situacije, u Gervaisu gostuje u nedjelju, 20.11. u 20 sati. U ovoj romantičnoj hit predstavi regionalne glumačke zvijezde Tamara Krcunović, Milan Marić, Anđela Jovanović i Vladimir Aleksić glume dva mlada bračna para na medenom mjesecu u istom hotelu čiji susret donosi do zastrašujućih, ali i urnebesnih spoznaja.


Ulaznice za navedene predstave mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati gdje studenti i umirovljenici mogu ostvariti značajne popuste na redovne cijene. Ulaznice su također dostupne i online na sljedećem linku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.