Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Pick & Play" - nakon dvije godine opet predstava za samo jednog gledatelja

17.05.2018.

17:11

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: Udruga Drugo more

Foto: Udruga Drugo more

Foto: - / -

Dođite, izaberite predstavu - i uživajte, i to kao jedini gledatelj! Nakon dvogodišnje pauze, riječka glumica Aleksandra Stojaković Olenjuk ponovno predstavlja svoj izvedbeni projekt "Pick & Play", kojim promišlja odnose gledatelja i izvođača u kazališnoj umjetnosti.

"Moje iskustvo rada počiva na komunikaciji koja se događa kada sadržaj kojeg utjelovljujem komuniciram s gledateljem, a tu se krije i potreba da taj transfer istražim. Kao glumica uglavnom nemam priliku birati sadržaj koji želim dijeliti. I u tome smo gledatelj i ja slični. U tome su izvođač i gledatelj slični. Izbor je naravno uvijek moguć, no kako on ne bi bio sveden samo na relaciju sudjelujem tj. ne sudjelujem, kroz ovaj projekt nudim mogućnost izbora kojim gledatelj može odlučiti kako želi provesti vrijeme koje je namijenio umjetničkom doživljaju. Cilj je omogućiti prostor direktne komunikacije, a time i konzumacije kazališnog čina bez zadrške." - Aleksandra Stojaković Olenjuk

Za razliku od tradicionalnog pristupa kazališnom činu, u kojem izvođač s pozornice nešto prenosi gledateljima, ova specifična predstava namijenjena je u prvom redu samo jednom gledatelju, s kojim je glumica u neprestanoj komunikaciji i interakciji.

Više o ovoj neobičnoj i čudesnoj predstavi, kao i razgovor s Aleksandrom Stojaković Olenjuk, pročitajte i poslušajte na ovom linku.

Izvedbe će započinjati u zgradi Filodrammatice od 17. do 20. svibnja u 19:30, 20, 20:30 i 21 sat. Dolazak treba obavezno najaviti i svoj termin rezervirati pozivom na broj telefona 095 818 6735 (od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati). Sudjelovanje je besplatno, a naš savjet - ne propustite!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.