Hrvatski radio

Radio Rijeka

'Pitching Rijeka' od Zajca od Molo longa

21.05.2013.

16:52

Autor: Tatjana Sandalj / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi glumci Dramskog učilišta ZIM, Zajca i Malika, na potezu od HNK Zajca do Molo longa odigrali su praizvedbu autorskog projekta Mile Čuljak i suradnika 'Pitching Rijeka'.

Riječ je o predstavi u kojoj 33 izvođača, u dobi od starijih osnovnoškolaca do studenata, poput gradskoga kora svojim kolektivnim glasom osvaja gradske prostore i vodi publiku od HNK Zajca do riječkog lukobrana.

Za mjesto izvedbe izabrali su upravo one prostore u središtu grada koji u jednome dijelu dana vrve ljudima, dok su u drugome dijelu pusti, tumači autorica Mila Čuljak, dok predstavnik mladih izvođača Leo Nacinovich ističe da svojim glasom šalju poruke koje su doista sami odabrali, a ne u nečije tuđe ime.

Suradnici na predstavi bili su Selma Banich, Denis Kirinčić i Adam Semijalac, a kostime i prostorne intervencije oblikovale su Sanja Gregorić, Sara Salamon i Lucija Ukić, studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Nakon premijere u utorak kada su uz namjernu publiku, predstavu pratili i iznenađeni slučajni prolaznici, reprize slijede 22. i 23. svibnja u 19 sati.

Mila Čuljak govori o tome što su im bile teme istraživanja: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.