Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plavi Salon postao je pravi izložbeni prostor: "Rijeka otvorena svima"

03.10.2016.

13:43

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložbom fotografija Petra Fabijana i Marka Gracina, pod nazivom "Rijeka otvorena svima", na prvom katu zgrade Grada Rijeke na Korzu, otvorena je Galerija Plavi Salon. Slijedit će još niz izložaba vezanih uz projekt EPK.

Izložba "Rijeka otvorena svima" nastala je u suradnji s izdavačkom kućom Adamić, a predstavlja izbor fotografija Petra Fabijana i Marka Gracina iz istoimene fotomonografije. Autori su zadovoljni izgledom fotografija u velikom formatu. 

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da je izabrano nekoliko karakterističnih fotografija koje oslikavaju Rijeku ovakvu kakva jest, Rijeka otvorena svima. 

Ova je izložba prva u nizu postava koji će biti vezani uz projekt Rijeka Europska prijestolnica kulture. Izložbi će biti još, kaže voditeljica tima Irena Kregar Šegota, i sve će biti vezane uz Rijeku, uz teme EPK, a to su: rad, manjine, različitost i voda. 

S obzirom na to da je riječ o prostoru za protokolarne skupove Grada Rijeke, izložbe će građanstvu biti dostupne jednom tjedno. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.