Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počela Prva kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

06.11.2020.

19:00

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Rijeka 2020 - EPK

Foto: Rijeka 2020 - EPK

Foto: - / -

Prva kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije počinje izložbom radova hrvatskih autora što je otvorena u Rijeci, u Exportu na Delti. Na izložbi što će ostati otvorena do 1. prosinca izlažu autorice i autori stripa i ilustracija različitih generacija i stilova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Obzirom da izložba predstavlja radove nastajale tijekom posljednjih deset godina, riječ je o retrospektivi hrvatskog stripa i ilustracije. 

Izlažu: Dubravko Mataković, Miroslav Sekulić, Dušan Gačić, Danijel Žeželj, Darko Macan, Darko Kreč, Matija Pisačić, Irena Jukić Pranjić, Ana Gezi, Ivana Armanini, Simon Bogojević Narath, Miroslav Nemeth, Branka Nikolić Hollingsworth, Sonja Gašperov i Ivan Marušić. Od riječkih autora izlažu: Ivan Mišković, Korina Hunjak, Damir Stojnić i Dragan Kordić, a svoje radove predstavljaju i nove generacije autora poput Sare Divjak, Mihaele Erceg te mnogi drugi čiji su radovi objavljeni u OHOHO fanzinu.

Bit će predstavljeni i autori koji sudjeluju u dugogodišnjem projektu Komikaze, voditeljice Ivane Armanini te autori projekta Lavanderman, voditelja Tonija Favera.

O statusu stripa na Kvarneru, novim mladim autorima te projektima uz izložbu govori umjetnički voditelj Kolonije Damir Steinfl, poslušajte:

O statusu stripa na Kvarneru, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.