Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počelo snimanje igranog filma "Pelikan": glavnu ulogu tumači Edi Ćelić

07.09.2021.

12:11

Autor: Hina

Edi Ćelić tumači glavnu ulogu u Pelikanu (Foto: Nel Paveltić / Pixsell)

Edi Ćelić tumači glavnu ulogu u Pelikanu (Foto: Nel Paveltić / Pixsell)

Foto: - / -

U Istarskim Toplicama počelo je snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma "Pelikan" redatelja Filipa Herakovića, priče o nogometnom golmanu koji tijekom oporavka od ozljede prolazi krizu identiteta.

Iz sadržaja filma: golmanova je karijera dovedena u pitanje, pa suočen s velikom životnom promjenom, pokušava pronaći način kojim bi iznova otkrio i stvorio sebe, napominje se u najavi filma. Nakon neuspjelih posjeta djevojke i prijatelja, prilika da se predstavi kao netko drugi stvara se kada ga na konferenciji, koja se odvija u hotelu u kojem je na rehabilitaciji, zamijene za Branimira Novaka, prodajnog predstavnika robotskih usisavača.

Filip Heraković je, uz Nikolinu Bogdanović i autor scenarija, a naslovnu ulogu u filmu tumači Edi Ćelić, glumac riječkog HNK Ivan pl. Zajc.

Direktor fotografije je Tomislav Krnić, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, majstorica maske Matea Katunar, a producenti filma su Tamara Babun i Matija Drniković iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra za mikroproračunski film, kao i sredstvima Grada Rijeke za javne potrebe u kulturi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.