Hrvatski radio

Radio Rijeka

Žabica će na dva dana postati kazališna pozornica!

21.08.2022.

23:30

Autor: Anja Matić

ples u dvoje

ples u dvoje

Foto: - / Festival Tranzit

Izvedba koja će se održati ovog ponedjeljka i utorka u 19 sati i 30 minuta na poznatom kolodvoru, prvi je dio planiranog triptiha i rezultat je umjetničkog istraživanja "Riječko kazalište - u potrazi za nužnom pozornicom" riječkih umjetnika Ivane Peranić i Žaka Valente. 

U fokusu istraživanja bio je javni prostor i dijalog s gradom te promišljanje svojega vlastitog djelovanja unutar toga konteksta. 


Osim Peranić i Valente pri realizaciji performansa sudjelovala je Tajči Čekada kao kostimografkinja te osoba odgovorna za šminku i rekvizite.

Žabica - ta žila kucavica grada, koja obiluje bojama, oblicima, ritmovima, zvukovima, likovima, dinamikom, a koja strpljivo čeka neku svoju bolju sutrašnjicu? Strpljivo, možda zato jer se sekunde tu nekada čine kao vječnost, a nekada vrijeme kao da je stalo i nikako da prođe. Baš kao u kazalištu!

KRILA suvremenog kazališta

Žabica je pomalo pretrpana, kaotična, neuređena, pomalo i zapuštena, prodana, ali opet puna života i pokreta, mjesto susreta ljudi, putnika, gradskog prometa, mora, industrije, pijanca i pekarskih proizvoda, preopterećena, a istovremeno pusta. Bit će teško zamisliti Rijeku bez nje i zato kada plešem duet na Žabici osjećam kao da plešem s Rijekom u paru, dodali su umjetnički organizatori Ivana Peranić i Žak Valenta.


Ulaz na izvedbu je besplatan, ali je zbog ograničenog broja publike obavezna rezervacija na info@krila.org ili 091 579 35 95. Više informacija pronađite -OVDJE-.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.