Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje festival "Filmske mutacije" u riječkom Art-kinu

05.02.2020.

12:50

Autor: HRT - Radio Rijeka

Abel Ferrara (Foto: Art-kino Croatia)

Abel Ferrara (Foto: Art-kino Croatia)

Foto: - / -

Međunarodno festivalsko-simpozijsko izdanje festivala "Filmske mutacije" u sklopu programskog pravca Doba moći Europske prijestolnice kulture počinje u riječkom Art-kinu 6. veljače 2020. godine i trajat će do 9. veljače.

"Filmske mutacije" bavit će se reinterpretacijom uloge kinematografa i njegovim emancipacijskim potencijalima: film kao oko stoljeća, a posebni gosti bit će poznati redatelji Abel Ferrara i Albert Serra.

Otvaranje je u četvrtak, 6. veljače 2020. od 20 sati, a uključuje razgovor Alexandera Garcíje Düttmanna i Alberta Serre te premijeru njegova novog provokativnog filma "Liberte/Sloboda" (2019.).

Drugo veliko redateljsko ime, Abel Ferrara predstavit će se u Art-kinu u petak 7. veljače kada će se u večernjim satima u 20 sati prikazati Ferrarin novi film "Tommaso" (2019.)

Posebno će zanimljiv biti nastup Abel Ferrara Banda s gostima koji priprema koncert za riječko kino u subotu 8. veljače s početkom u 22 sata, s glazbom iz Ferrarinih filmova.

Završni dan festivala, nedjelju, 9. veljače, zaključuje projekcija jednog od najkontroverznijih filmova svih vremena, "Salò ili 120 dana Sodome" velikog Piera Paola Pasolinija.

Albert Serra - Liberte (Foto: Art-kino Croatia)

Albert Serra - Liberte (Foto: Art-kino Croatia)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.