Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje PHOTORI: njegovanje kulture fotografske slike

31.08.2016.

15:45

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Fotokluba Rijeka u četvrtak 1. rujna počinje sedmo izdanje Riječkog festivala fotografije PHOTORI 2016. Cilj je festivala njegovanje kulture fotografske slike, a otvara ga izložba Sandre Vitaljić "Neplodna tla".

Riječki festival fotografije PHOTORI promiče originalan fotografski rad, želeći ga odvojiti od loših povijesnih citata kojih je naše društvo prepuno, rekao je najavljujući sedmo izdanje događanja predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić.

Izložba fotografija Sandre Vitaljić Neplodna tla sjajan je primjer kako se fotografija kao medij može iskoristiti da bezazlena slika pejzaža interpretira društvenu zbilju, kaže Božić. Otvorenje je u četvrtak 1. rujna u 19 sati u Galeriji Principij.

Festiavl će trajati do kraja rujna i obuhvatit će izložbe fotografija domaćih i međunarodnih autora, predavanja, radionice i predstavljanje knjige. Detaljan program dostupan je na mrežnim sranicama www.photori.org. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.