Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinju 'Perforacije' i 'Moje, tvoje, naše'

09.11.2012.

15:06

Autor: Tatjana Sandalj / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna predstava, dvije manifestacije, tri grada - prigodnim pitanjem "Ima li života na sceni?" u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku istovremeno započinje manifestacija Moje, tvoje, naše i Tjedan izvedbenih umjetnosti Perforacije

Praizvedbom predstave Ima li života na sceni? skupine BADco u Rijeci će, u HKD-u, u srijedu u 21 sat biti otvorene dvije manifestacije: Tjedan izvedbenih umjetnosti Perforacije, koji će se održati u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, te manifestacija Moje, tvoje, naše.

Riječki program Moje, tvoje naše ove se godine bavi temom Praktičnih utopija, odnosno preispituje mogućnost drugačije i humanije organiziranosti društva i društvenih odnosa.

Trajat će do 27. listopada, a uključuje tri predstave, koncerte, film Paris is Burning, novu verziju igre Ykon i izložbu From Below, as a Neighbour kustosice Fatime Hellberg iz Londona. Čitav program možete pronaći ovdje.

Perforacije će, s čak 40 izvedbi domaćih i inozemnih umjetnika, trajati sve do 31. listopada. Program obuhvaća umjetničke forme od performansa preko plesnih predstava do instalacija, a u izvedbi umjetnika svih generacija – od živućih klasika poput Vlaste Delimar do mladih nada poput Antonije Kuzmanović.

U sklopu Perforacija održat će se i zasjedanje IETM-a, krovne svjetske organizacije za izvedbene umjetnosti. Raspored predstava u sklopu Perforacija potražite ovdje.    

Najavljuje Tatjana Sandalj:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.