Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pod riječkim nebom izveden koncert Nessun Dorma 1

24.07.2020.

12:10

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Najpoznatije arije iz još poznatijih opera, sinoć smo slušali pod riječkim nebom u izvedbi prvakinja i prvaka riječke opere na koncertu nazvanom Nessun Dorma 1, pod ravnanjem gošće iz Italije Beatrice Venezi. U publici je bila i Gloria Fabijanić Jelović.

Programski sastavljen od opernih bisera Verdijevih, Mozartovih, Donizettievih, Puccinijevih, Saint- Saensovih i  Mascagnijevih opernih arija, koncert je privukao veliki broj opernih zaljubljenika.

Gošća dirigentica, u prekrasnoj bijeloj vilinskoj haljini, nježno i temperamentno vodila je Riječki simfonijski orkestar u nekim novim tempima, a lijepim izvedbama redom su se predstavljali Ivana SrbljanDomagoj Dorotić i Kristina KolarAljaž Farazin i Anamarija KnegoRobert Kolar i počasna članica ansambla riječke Opere Diana Haller

Koncert, u trajanju od dva i pol sata, pružio je riječkoj publici nesvakidašnji užitak slušanja mnogobrojnih poznatih opernih arija na jednom mjestu u izvedbi sjajnih solista.

Nessun Dorma 1 - osvrt, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.