Hrvatski radio

Radio Rijeka

Podjelom nagrada na opatijskoj Maloj ljetnoj pozornici bit će zatvoren 20. Liburnia Film Festival

28.08.2022.

11:41

Autor: Radio Rijeka

Ljetna pozornica u Opatiji

Ljetna pozornica u Opatiji

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Dodjela nagrada zakazana je u 22 sat i 15 minuta, a prije i poslije gledat će se filmovi izvan konkurencije u produkciji suorganizatora festivala - Restarta. U slučaju kiše program će biti organiziran u Centru Gervais.

Zadnji dan LFF-a počinje pićem s autorima filmova u konkurenciji prikazanim večer prije u 16 sati i 30 minuta u Šporer Summer Gardenu. 


Potom u Vili Antonio u 18 sati počinje case study lanjskog LFF-ovog pobjedničkog filma "Tvornice radnicima" za koji je zadužen njegov redatelj Srđan Kovačević.


Prije proglašenja pobjednika gledat će se dva filma - "Ekosuperjunaci", čiji su autori učenici 4. razreda osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije i Ivana Uremović Gačešić, i "Muzej Revolucije", nagrađivani film Srđana Keče.


Liburnia FIlm Festival tradicionalno će zatvoriti filmovi nastali na Restartovoj Školi dokumentarnog filma koji će na LFF-u imati festivalsku premijeru - "Kunac" Michelea Bulešića, "Knjiga uspomena" Maje Miloš te "Prijedlozi i pokušaji" Neže Knez.

"Ekosuperjunaci", film učenika 4. razreda osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije i Ivana Uremović Gačešić

"Ekosuperjunaci", film učenika 4. razreda osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije i Ivana Uremović Gačešić

Foto: - / LFF

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.